Uzelf buitengesloten?

buitengesloten

U slaat de deur achter u dicht en op het moment dat u de deur hoort dicht vallen, bedenkt u zich dat de sleutels nog binnen liggen. Paniek! U heeft uw deuren en ramen uiteraard goed beveiligd, wat dan ook betekent dat u niet meer in uw woning kunt komen. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat u uw huis niet meer inkomt omdat de sloten kapot zijn. Hieronder leest u hoe u dit vervelende probleem kunt voorkomen en wat u moet doen als u het toch echt is gebeurd.

Voorkomen

Om te voorkomen dat u zich buitensluit heeft onze beveiligingsspecialist een aantal praktische tips voor u opgesteld:

Tip 1: Sloten op tijd repareren

Zorg er altijd voor dat uw sloten op tijd worden gerepareerd. Vaak heeft u al een lange tijd door dat uw slot niet optimaal meer werkt, maar door drukte en kosten heeft het vervangen van uw slot geen prioriteit. Echter kan het slot na verloop van tijd er mee op houden, wat dan dus betekent dat u het huis niet meer in komt.

Tip 2: Verstop een reservesleutel

Verstop ergens een reserve sleutel. Leg deze reservesleutel natuurlijk niet onder een bloempot of deurmat, want dan weet iedereen de sleutel te vinden. Wat wel een goede plek is, is bijvoorbeeld bij de buren of een familielid die bij u in de buurt woont. Tegenwoordig zijn er overigens ook zogenaamde sleutelboxen voor buiten. Dit zijn beveiligde kastjes met een cijferslot. Dit wordt echter niet aangeraden voor particuliere woningen omdat deze met grof geweld open te maken is. Mocht u dit wel aanschaffen, let dan goed op de kwaliteit van de box.

Tip 3: Dezelfde sleutel voor iedere deur

Gebruik dezelfde sloten voor alle deuren. Zo voorkomt u dat u per ongeluk de verkeerde sleutel mee neemt of thuis laat.

Toch buitengesloten?

Het komt natuurlijk vaak genoeg dat mensen zichzelf toch buitensluiten. Mocht u de sleutel kwijt zijn geraakt dan is het natuurlijk raadzaam om eerst na te gaan waar de sleutel zou kunnen liggen. Mocht u de sleutel echt niet meer kunnen vinden dan zult u een slotenmaker moeten inschakelen. Een slotenmaker van Diskus kan uw sloten open maken. Ook kan deze vakman de sloten vervangen, wat wel aan te reden is omdat het natuurlijk kan zijn dat iemand anders uw sleutels heeft gevonden. U wilt natuurlijk niet dat iemand zomaar uw huis zou binnen kunnen komen met uw oude sleutels. Mocht het slot in uw woning kapot zijn dan is het aan te raden het slot niet meer rond te draaien. Als u zichzelf heeft buiten gesloten dan zult u in de meeste gevallen contact moeten opnemen met een slotenmaker. Mocht u samen met anderen in een huis wonen dat is het natuurlijk slim om eerst contact met hun op te nemen, voordat u een slotenmaker belt.