Waarom een alarmsysteem?

Een alarmsysteem is een dure investering. Toch kan het veel voor- en nadelen hebben. Waarom kiezen voor een alarmsysteem? We hebben de redenen voor u op een rij gezet

Minder kans op inbraak

Als inbrekers zien dat je een alarmsysteem hebt zullen ze niet zo snel inbreken bij jouw huis. Een alarmsysteem schrikt namelijk af. De kans is dan namelijk veel groter dat ze gepakt worden.

Je familie beschermen

Je familie beschermen is natuurlijk erg belangrijk. Als er bij je ingebroken word kan dat emotionele en psychologische schade aanrichten. Je kinderen kunnen tijden bang zijn om bijvoorbeeld alleen thuis te zijn. Soms is de psychologische schade  zo er dat er zelfs hulp van een psycholoog nodig is. De kosten daar van kunnen erg in de papieren lopen.

Geld besparen op je verzekering

Als je huis een alarmsysteem heeft dan zijn de kosten voor inboedelverzekering een stuk lager dan een huis zonder alarmsysteem.

Wat kost een alarmsysteem?

De kosten voor een alarmsysteem kunnen erg variëren van 300 euro tot wel 1250 euro. Het hangt er van af wat voor die type je neemt. De gemiddeld kosten voor een alarm systeem zijn 775 euro inclusief de installatie van het systeem. De kosten per soort staan hier onder in de tabel weergeven.

Type alarmsysteemGemiddelde kosten
HybrideVanaf 450 euro
Draadloos basis300-500 euro
Draadloos uitgebreid650-950 euro
Bekabeld basis300-400 euro
Bekabeld uitgebreid500-750 euro

 Er zijn ook een aantal extra opties die je er bij kan nemen als je een alarmsysteem neemt de kosten daarvan staan hieronder in de tabel weergeven.

Productkostenvoordeel
Sticker inbraakbeveiliging4-6,50 euro per stukHeeft een afschrikkend effect
Onderhoudscontract10 euro per maandZorgt ervoor dat het systeem altijd werkt.
Monitor service125 euro per jaarMonitort op storingen
Meldkamer aansluiting15-30 euro per maandAlarm word altijd gesignaleerd en opgevolgd

Wilt u weten wat de precieze kosten voor een alarmsysteem zijn? Vind een specialist uit de buurt in de Alarmsystemen Gids.

Draadloos of bekabeld?

Een draadloos alarmsysteem lijkt heel handig maar die gaan vaak op baterijen. Alarmsystemen neem vaak aardig wat stroom en dan kunnen de kosten voor de baterijen flink oplopen. Wel een voordeel aan een draadloze installatie is dat je het vaak zelf kan aansluiten.

Bekabelde alarmsystemen kosten maar één keer geld en dat is met de installatie van het systeem. Na een aantal jaar komt er natuurlijk wel onderhoud maar dat is lang niet zo duur als de kosten die je kwijt bent voor baterijen. Dus over het algemeen zijn die en stuk goedkoper.

Een goed alarmsysteem

Alarmsystemen moeten voldoen aan allemaal strenge eisen. Een goed alarmsysteem draagt NEN keurmerk bij zich. Dat keurmerk krijgt het systeem als het goed door de testen komt. Check dus altijd vooraf of het gewenste alarmsysteem dit keurmerk bezit.